NETTOTRAE
Portalen med de bedste træhandelsvirksomheder
Ordliste med ord der har relation til hus og have
BIOBRÆNDSEL 
Beskrivelse af robinia træ og dets egenskaber
Dækbark fremstillet af den bedste barkflis
Alt til hus og have

Produkter fra nettofliser.dk

Brænde
Brænde er betegnelsen for træ der er delt i stykker der gør træ et lettere at håndtere ind i en brændeovne, et brændefyr eller i pejsen. Brænde bruges ofte som sekundær varmekilde, men en del mennesker bruger også brænde som primær opvarmning i deres hus.
Deling af brænde kaldes også for en kløvning. Kløvningen af brændet sker som oftes ved hjælpe af en brændekløver eller en økse.
Træpiller
Træpiller fremstilles af savsmuld, der trykkes ekstremt hårdt i en træpillepresse. Fugtigheden i træpiller skal helst ikke overstige 6-8 %, da brændværdien i træpillerne reduceres kraftigt ved for høj fugtighed.
Træpiller fremstilles i flere forskellige tykkelser og længder.
Træpiller afbrændes i et træpillefyr, en træpilleovn eller en træpillebrænder.
Briketter
Briketter er træ eller andet brændbart materiale presset hårdt i et værktøj til de opnår den ønskede form og hårdhed. Brændværdien af briketter afhænger af hvilket materiale de er fremstillet af. De fleste briketter er fremstillet af træ med et mindre indehold af andre materialer. Men også raps affald og andre planter kan bruges til at fremstille briketter af. Briketter af planter går ind under betegnelsen biobrændsel.
Robinie
Robinie kaldet også (Robinia Pseudiacacia Robinie regnes som en af de mest udbredte løvtræarter efter Eucalyptos og Poppel
Robinie er en planteslægt indenfor ærteblomstfamilien og har fået navnet pseudoacacia også kaldet falsk akacia, den har en stor lighed med den ægte acacia, der er dog tale om to helt forskellige plantetyper som ikke må forveksles.
Træarten har på dansk flere forskellige navne, nogle mere officielle end andre og nogle mere rigtige and andre, navne som Robinia, Rubinia, Rubinie, Akacie, Acacia, akasia, Uægte akacia. Det korrekte latinske navn er Pseudoacacia eller Robinia.
Mere om brænde og træbriketter klik: brænde - træbriketter hos Netto Brænde.